marți, 25 noiembrie 2008

Unicitatea lucrurilor este data, probabil, de relativitate. Simplitatea lor e complexitate si viceversa.

Cum armurile ii ruginisera in meditatiile interminabile pana in zorile duskului, realizase ca Innadril cunostea pe propria sa infatisare, eternul curent al comercializarii. Nimic sacru, templele fusesera devastate de venetici bezmetici si docti in a moraliza elderii. Asa ca se ridicase de langa Copacul Mama si pornise in cautarea unor fantasme uitate pe un fund de ocean. Unicornii murisera in bataliile pentru suprematie ale zonelor iar entii se retrasesera undeva, in vai indepartate, in vietile lor.
Crafterii isi uitasera mestesugurile iar shillien elderii devenisera niste fete corupte si impasibile la nimicul care devasta ceea ce fusese odata, demult o cetate sfanta a principiilor. Frunze ruginii i se prelingeau pe langa obrajii transparenti. O intalnise acum cateva zile pe orca nebuna... se ocolisera reciproc, deoarece nu-si doreau vreun conflict in astfel de momente de cumpana. In momentele de pace dintre ele doua lumea ruginea in esenta si-si uniformiza fondurile, fara vreo forma, fara vreun continut. Se incetineau reciproc. Zeita apelor uscase toate fantanile, iar Pa`agrio impietrise in sufletul orcai...
Ridica-te, Shillien cel argonat si binecuvanteaza rasele cu un razboi... poate in felul acesta aliantele nu vor fi sterse in totalitate de un vid sec si lipsit de istorie.

Niciun comentariu: